Netværkslokomotivet

Ordblindhed er ingen hindring for uddannelse


Dato og tid

Torsdag d. 4. oktober 2018 kl. 19:00 til 21:00

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 4. oktober 2018 kl. 18:00

Sted

AOF Assens-Middelfart, Skærgårdsvej 1, 5500 Middelfart AOF Assens-Middelfart
Skærgårdsvej 1
5500 Middelfart

Arrangør

Netværkslokomotivet
Tlf: +45 24476335
jonba@vejle.dk

At være ordblind betyder, at man har udfordringer med at læse, stave og skrive. Ordene kan hoppe eller bogstaverne giver ingen mening. Det kan give store udfordringer i et uddannelsessystem, som i høj grad er tekst-baseret.

Den gode nyhed er, at ordblindhed ikke er en hindring for uddannelse. Det kræver dog, at man som ordblind får den rette vejledning og den rette indføring i teknologiens mange hjælpemidler. IT hjælpemidler gør det muligt at kompensere for ordblindhed vha. oplæsningsprogrammer, stavesystemer, skrivematerialer og meget mere.

Uge 40 er Den Internationale Ordblindeuge, og i den forbindelse sætter AOF Assens-Middelfart, HF & VUC Middelfart og Netværkslokomotivet fokus på ordblindhed og uddannelse med to spændende foredrag.

Kristian Bjerre – Kompetencecenter for Ordblinde
Kristian fortæller sin personlige historie om at være ordblind, og hvordan han trods ordblindhed, og takket være elektroniske hjælpemidler, er godt på vej til at færdiggøre sit psykologistudie på universitetet.

Thomas Mose - Ordblindetræning.dk
Thomas præsenterer Ordblindetrænings læse-stavematerialer, Fingernemt, Ord og Fonologik, og it-produktet MiVo, der træner anvendelsen af ordforslagsfunktionen i CD-ORD og IntoWords. 

 

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Netværkslokomotivet
Tlf: +45 24476335
jonba@vejle.dk

Kontaktinformationer til arrangør

Netværkslokomotivet
Tlf: +45 24476335
jonba@vejle.dk